För att använda Hänvisningsstödet behöver du genomföra de digitala utbildningar som finns gällande Hänvisningsstödet och samtalsprocessen.

Dessa utbildningar finns på Lärtorget.
Varje utbildning tar ca 20 minuter.

För anställda inom Region Stockholm

Du som är anställd i Region Stockholm når utbildningarna genom att logga in med ditt e-tjänstekort på Lärtorget. Sök efter ”Hänvisningsstödet” respektive ”samtalsprocessen” på Lärtorget så hittar du utbildningarna.

Till Lärtorget för anställda inom Region Stockholm.


För övriga vårdgivare

Övriga vårdgivare når de digitala utbildningarna via Lärtorgets publika kursutbud. Sök efter ”Hänvisningsstödet” respektive ”samtalsprocessen” på Lärtorget så hittar du utbildningarna.

Till Lärtorgets publika kursutbud


För sjuksköterskor i första vårdkontakten

Som ett komplement till de digitala utbildningarna på Lärtorget anordnar Akademiskt primärvårdscentrum (APC) utbildningar vid flera tillfällen per termin. Utbildningarna vänder sig till sjuksköterskor som bedömer patienter i den första vårdkontakten och som arbetar på husläkarmottagning, närakut eller akutmottagning. I Kurskatalogen söker du efter ”Hänvisningsstödet” för att nå den aktuella utbildningen.

Utbildningskatalog – Akademiskt primärvårdscentrum


Användarguide

Användarguiden visar hur Hänvisningsstödet är uppbyggt och är ett komplement till e-utbildningen.

Användarguide Hänvisningsstödet


Så fungerar strukturen för akut vård

För att förstå och kunna arbeta med Hänvisningsstödet, behöver du känna till regionens olika vårdformer och hur strukturen för akut vård fungerar. Läs mer på Vårdgivarguiden. 

Vårdgivarguiden – Akut vård i Stockholm län


Frågor och svar

För vanliga frågor och svar om hänvisning i Region Stockholm, gå till Vårdgivarguiden.

Vårdgivarguiden – Frågor och svar om hänvisning